Szolgáltatásaink

INGATLANKÖZVETÍTÉS: ADÁS-VÉTEL,CSERE, BÉRLET
 
Állandó jelleggel keresünk-kínálunk eladó-kiadó ingatlanokat:
-lakóingatlanokat  minigarzontól a luxuskivitelű villáig
-építési telkeket
-ipari, kereskedelmi célú épületeket, raktárakat
-mezőgazdasági művelésre szánt földeket, kerteket, gyümölcsösöket, tanyákat
-élelmiszerkereskedelmi , vendéglátóipari egységeket
-ipari gyártóüzemeket
-erdőbirtokokat, külterületeket
 
A MercuryT Land Ingatlanügynökség által felszámított közvetítési jutalék az ingatlan fajtája , mérete , értéke és egyéb tulajdonságai alapján kerül meghatározásra : 1,5%-2,6% ami a megbízási szerződés szerint kerül kiszámlázásra.
Ingatlanügynökségünk nem kér  előre semmilyen regisztrációs és egyéb címen felszámított összeget!
Megbízási szerződésben rögzítettek szerint a MercuryT Land Ingatlanügynökség  vállalja, hogy a tárgyi ingatlannal kapcsolatosan ingatlanközvetítési szolgáltatást végez:
a) helyszíni szemlét tart;
b) az irányár/bérleti díj kialakítására javaslatot tesz;
c) az ingatlanról színes fényképeket készít, melyet hirdetőablakban helyez el;
d) az ingatlan adatait számítógépes nyilvántartásba felveszi;
e) az ingatlan folyamatosan hirdeti;
f) az érdeklődőknek a nyilvántartásban rögzített adatokról tájékoztatást nyújt;
g) igény esetén ( az ingatlan kulcsait átvéve) a jelentkező érdeklődőknek a megbízás tárgyát képező ingatlant a helyszínen bemutatja;
j) minden jellegű érdeklődést és esetleges kifogást megfelelően dokumentálja.
Sikeres ingatlanközvetítés esetén jogi szakember közreműködésével vállalja az adásvétel lebonyolítását - ideértve a szerződéskötést is .
 
INGATLAN GONDNOKI SZOLGÁLTATÁS
 
Ha messze lakik és nincs aki felügyelje ingatlanát, erre jó megoldás az ingatlan gondnoki szolgáltatásunk:
 
- egész éves gondnoki felügyelet
- szezonon kívüli gondnoki felügyelet
- műszaki felügyelet, meghibásodások javításának koordinálása
 
 
FÖLDHIVATALI ÜGYINTÉZÉS
 
Az ingatlanok adás-vétele , bérlete során az adott ingatlan hiteles tulajdoni lapja nélkül a szerződés nem jöhet létre. A vevőnek (de sokszor a bérlőnek is) tisztában kell lennie az adott ingatlan tulajdoni viszonyairól , a bejegyzett terhekről és az esetleges jogokról, az ingatlant terhelő és később - ha a vevő vagy bérlő nincs ezek ismeretében -  jelentős problémákat okozó,  az ingatlan értékesítését, használatát stb. gátló bírósági vagy más megállapodás, határozat szerinti bejegyzett jogokról, tilalmakról. Ebben is segítünk ügyfeleinknek, hogy - térítés ellenében - a szerződés tárgyát képező ingatlan hiteles tulajdoni lapját beszerezzük az illetékes földhivatalból , ezáltal tiszta képet adva az adott ingatlan minden bejegyzéséről.
A földhivatali nyilvántartásról és az ehhez kapcsolódó fogalmakról bővebben az Információk menüpont alatt olvashat.
 
SZEMÉLY ÉS VAGYONBIZTOSÍTÁSOK KÖTÉSE
 
A MercuryT Land Ingatlanügynökség személy és vagyonbiztosítások terén is áll ügyfelei rendelkezésére. Munkatársunk felméri az ügyfél igényeit, lehetőségeit és a velünk szerződésben álló biztosítók ajánlatai közül személyre szabottan kiválasztja számára a legmegfelelőbbet.  Nem kell végigjárnia az összes biztosítót, nálunk egy helyen megtalálja őket!
 
HITELKÖZVETÍTÉS MAGYARORSZÁG PIACVEZETŐ BANKJAINÁL
 
Ügyfeleink részére ingatlan vásárlásakor és egyéb esetben is állunk rendelkezésre Magyarország piacvezető bankjai felé történő ingyenes hitelközvetítéssel! Munkatársunk felméri az ügyfél igényeit, lehetőségeit és a velünk szerződésben álló bankok ajánlatai közül személyre szabottan kiválasztja számára a legmegfelelőbbet. Nem kell végigjárnia az összes pénzintézetet, nálunk egy helyen megtalálja őket! 
 
 
ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY BESZERZÉSE
 
A MercuryT Land Ingatlanügynökség egyedi ajánlata ügyfelei számára a lakóingatlanok eladása, bérbeadása esetén kötelezőszerűen elkészítendő és a vevő számára átadandó Energetikai Tanúsítvány elkészítésének ingyenes átvállalása!  A velünk szerződött partnerünk sikeres közvetítés esetén az ingatlan értékesítésekor az  Energetikai Tanúsítványt a MercuryT Land Ingatlanügynökséggel kapcsolatban álló, a Magyar Mérnöki Kamara vagy a Magyar Építész Kamara által bejegyzett szakember annak elkészítése után  a MercuryT Land Ingatlanügynökség költségviselése folytán ingyen kapja kézhez. Ingatlanügynökségünknél az Energetikai tanúsítványt lehetőség van térítés ellenében beszerezni más, nem szerződés tárgyát képező ingatlanokról is.
Az energetikai tanúsítványról részletesebben az Információk menüpont alatt olvashat.